صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » فنی و مهندسی » عمران  »  دانلود تحقیق درباره تاریخچه معماری در ایران

دانلود تحقیق درباره تاریخچه معماری در ایران

دانلود تحقیق و مقالات رشته عمران و معماری با عنوان دانلود تحقیق درباره تاریخچه معماری در ایران در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۳۳ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.


تاریخچه قزوین
قزوین جزء سرزمین ماد بوده است، از شمال به رود ارس و رشته کوههای البرز و در شرق دشت کویر و از غرب و جنوب به سلسله جبال زاگرس.
در دوران اقتدار مادها، سرزمین قزوین ارتباط مستقیم با همدان داشتند نواحی آن پادشاهی به حساب می آمده، جاده بزرگ شمال شرق از همدان به سوی ری می رفته، جاده دیگری از ری به سمت غرب از قزوین می گذشته.در دوره هخامنشیان ساکنان منطقه نقش مؤثری در نیروی نظامی داشته اند و در زمان اسکندر به شدت در مقابل آن ایستادند.
در دوره اشکانی و ساسانی جزء این حکومت بوده است. در دوره ساسانی با وجود تسلط کامل حکومت مرکزی در ناحیه دیلم حوادثی بروز می کند تا جایی که بنیان گذار شهر قزوین را در این دوران در عهد شاپور به عنوان دژی جهت مقابله با حملات و سرکشی های دیلمیان یاد کردند.
در سده های اول تاسوم هجری مورد حملات اعراب قرار می گیرد. از اواخر قرن پنجم تا زمان حمله هلاکو خان به قلاع اسماعیلیه در رودبار و الموت این سرزمین تحت تأثیر مسایل مربوط به حسن صباح و جانشینان او بوده است.
در زمان حکومت ایلخانان با استقرار پایتخت در سلطانیه این منطقه درخشان ترین تاریخ خود را سیر می کند. و به صورت شبکه راه ها در می آید. در زمان کوتاهی هم که قزوین پایتخت صفویان بود همچنان از اهمیت زیاد برخور دار بود. در دوره قاجار هم به لحاظ ارتباط ایران و روسیه اهمیت خود را حفظ کرد. با آغاز حکومت رضاخان و توجه به رشد تهران از اهمیت افتاد.
در دوران صفویه بازار پر رونق قزوین با دارا بودن کاروانسراهای بزرگ و راستاهای متنوع مرکز مبادله کالاهایی بود که از روسیه و ممالک اروپایی یا از شرق آسیا از طریق جاده ابریشم به اروپا صادر می‌شد.
بعد از انتقال پایتخت به اصفهان این شهر از اهمیت و اعتبار افتاد و به یکی از شهرهای درجه دوم تبدیل شد.
در دوره قاجار با انتقال مرکز سیاسی به تهران، رشد و توسعه شهر ادامه یافت.

انواع کاروانسرا در قزوین
سه نوع کاروانسرا در قزوین وجود دارد:
الف- سراهایی که بازرگانان در آنجا به کار بازرگانی می پردازند.
ب- سراهایی که در گذشته بارانداز و مخصوص کاروانیان و بار فروشان بوده است.
ج- کاروانسراهایی دارای اصطبل و شترخان که به چهار پایان، گاری و درشکه اختصاص داشته است.
لازم به ذکر است کاروانسرای سعد السلطنه ( سرای سعادت) ترکیبی از سه نوع کاروانسرای بالاست.
از سراهای قزوین می توان سرای وزیر، سرای شاه (رضوی)، سرای ضرابخانه، سرای گلشن و سرای شاهرودی را نام برد. از کاروانسراهای بارانداز، کاروانسرای تقی نظامی، کلانتر و گمرک لازم به ذکر می باشد.
از نمونه کاروانسرای نوع سوم ( شترخان و اصطبل دار) کارواسرای قربان علی غازان، سعد السلطنه در خیابان تهران قدیم را می توان نام برد.

بانی مجموعه سعد السلطنه
باقرخان سعد السلطنه پسر دایی میرزا علی اصغر خان، امین السلطان، صدر اعظم ناصری، که از سال ۱۳۰۷ تا ۱۳۰۹ هجری قمری در قزوین حکومت کرده و سپس به مدت یک سال معزول می شود و دوباره از سال ۱۳۱۰ منصوب و تا ۱۳۱۴ باقی ماند. پس از آن از ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۵ حکمران گیلان بوده است. در این سال به جای شاهزاده جلال الدوله به سمت حکومت زنجان منصوب شده در جمادی الاول همان سال به دستور ملاقلی مجتهد به سختی مجروح و پس از دو روز می میرد.
بانی سرای سعد السلطنه یا سرای سعادت، باقر خان سعد السلطنه اصفهانی است که در اواخر دوره ناصر الدین شاه از سوی میرزا علی اصغر خان اتابک صدر اعظم وقت مسئولیت ساختن راه تهران قزوین را به عهده می گیرد، از آنجا که لیاقت و شایستگی نشان می دهد به حکومت قزوین می رسد. این حکومت از سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۴ بوده است.
این سرا را برای اینکه مرکزی باشد که در آن کاروانیان و تجار به داد و ستد بپردازند و در کنار آن به استراحت و رسیدگی چهار پایان مشغول شوند بنا نهاد.
نام آنرا به مناسبت لقب خود سعدیه نام داد. در کتیبه ای که در گنید اصلی وجود دارد، نوشته ای سال اتمام بنا را ۱۳۱۲ عنوان می نماید. در کتیبه ی دیگری نوشته ای به این مضمون آمده است:
« خدایگان سعد السلطنه عادل بنا نهاد به قزوین سرای سعدیه را »
طرح این بنا در سال ۱۳۱۰ ریخته شد، چون سعد السلطنه اصفهانی بود دو معمار قزوینی و دو معمار اصفهانی برکار نهاد.

فهرست مطالب
تاریخچه معماری
انواع کاروانسرا در قزوین
بانی مجموعه سعد السلطنه
تاریخچه مجموعه
بررسی کالبد و کاربری فضاهای مجموعه
ورودیها
حیاط ها
بازارچه سعد السلطنه
ملحقات
شیوه معماری اصفهانی
انواع آرایگان معماری
کاشیکاری
آجر کاری
درب و پنجره
عوامل مخرب بنا
اصول معماری
مختصری در باره مسجد النبی


تعداد صفحات : 33 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود