مقاله فرقه کیسانیه

مقاله فرقه کیسانیه (دانلود تحقیق و مقالات رشته معارف اسلامی مختار) در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۲۲ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از عناوین و چکیده آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.

مقاله فرقه کیسانیه

مقاله فرقه کیسانیه

فرقه کیسانیه
فکر و اندیشه بشر از زمانی که برای اجتماع انسانی به طرح و برنامه ریزی دست زده تاکنون به یک اندیشه واحد در تمام زمینه‌ها دست نیافته، بلکه اندیشیدن بشر در این مورد چیزی جز افزودن بر اختلافات را بر نمی‌انگیزد و همین ناکامی ذاتی با تمام تحلیلات و تفکرات و اندیشه‌ها ضرورت موجودیت یک برنامه الهی را روشن می‌کند. دین و آیین به عنوان برنامه زندگی از سوی خدا تنها راه سعادت و آسایش در تمام زمینه‌ها و نیازهای انسانی است و این دین اسلام است که از طرف خداوند متعال برای هدایت و سعادت بشر تعیین شده است آنگاه که فرموده است:

«ان الدین عندالله الاسلام.[۱]»
و نیز:
«من یبتغ غیر الاسلام دینا فلن یقبل منه وهو فی الآخره من الخاسرین.[۲]»

اما همین آیین و دین زمانی مرضی خداوند شد و به کمال و نهایتش رسید که رهبری مسلمانان از سوی خداوند و از لسان پیامبر اکرم (ص) تعیین شد، زمانی که به فرمان خداوند، پیامبر اکرم علی (ع) را جانشین و وصی و پیشوا بعد از خود قرار داد.

«الیوم اکملت لکم دینکم واتممت علیکم نعمتی ورضیت لکم الاسلام دینا.[۳]»
در نتیجه تشیع از ابداعات طرفداران و محبان امام علی (ع) در زمان قتل عثمان و یا بعد از جنگ جمل نیست همچنانکه از ساخته‌های دوستداران اهل بیت پیامبر (ص) نیست بلکه تشیع حفظ و ادامه سیره و سنت و نص نبوی در مورد امامت و خلافت و جانشینی بر حق و به حق اوست و اساسا شیعه اصطلاحی است که از لسان مبارک پیامبر اکرم (ص) جاری شده وقتی که با اشاره به علی (ع) فرمودند:

«هذا وشیعته هم الفائزون.[۴]»
و حقیقتاً اسلام و ولایت علی (ع) کامل شده و در این صورت بود که اسلام مرضی خدا شد و نعمت خداوند به نهایت رسید، همان طور که امام باقر (ع) اسلام را که دین به او حصر شده را تفسیر به تسلیم و قبول ولایت علوی نمودند.

«قال الباقر (ع) فی قوله ان الدین عند الله الاسلام؛ قال التسلیم لعلی بن ابی طالب بالولایه.» [۵]
در نتیجه مخالفین شیعه باید به این سؤال پاسخ بدهند که از چه زمانی عده ای از رسول الله (ص) تشکیل یافته‌اند و آیا بر این کار مأمور بوده‌اند یا مبدع. و البته همان طور که عدّه‌ای به فرمان خداوند و امر رسول الله (ص) در مورد وصایت و جانشینی بر حق امیرالمؤمنین علی (ع) کوتاهی کردند، به وصایت و جانشینی دیگر ائمه اطهار ، کوتاهی شد و همان طور که مذاهب منحرف به وجود آمد فرق شیعی انحرافی نیز ظهور نمود.
این مقاله مختصر به بررسی و تحلیل اجمالی یکی از فرق تشیع به نام فرقه (کیسانیه) می‌پردازد. آغاز و انجام و عقاید و عملکردهای این فرقه در میان مسلمانان و عکس العمل ائمه اطهار در برابر ایشان از مسائل مهم سیاسی و اجتماعی در صدر اسلام است که آشنایی با آن خود روشن کنندۀ چگونگی ظهور این فرقه است.

انشعابات اجتناب ناپذیر در آیین
بررسی و نگاهی گذرا به تاریخ ادیان نشان دهنده این واقعیت انکار ناپذیر است که دین در مسیر واقع شدن در زندگی اجتماعی دچار گسست و تفرق، جدایی و ناکامی شده است و آن را به مذاهب گوناگون متحول ساخته و همین تحول اجتناب ناپذیر در مورد مذهب نیز تکرار شده است و مذهب را به فرقه‌های متعدد و فرق را به احزاب مختلف تبدیل می کند. و البته چنین تحولی مخصوص دین و آیین و مذهب و فرق نیست بلکه فکر و اندیشه، مکتب و برنامه ریزی، علم و فرهنگ و هنر و زبان و…….. و تمام آثار تمدن را در بر دارد.
علت یا علل نفوذ کثرت به وحدت دین و مذهب را می‌توان در دو عامل خلاصه کرد:
۱٫ دشمنی از روی آگاهی برای گمراه کردن اهل حق: در این مسیر قدرت مخالف می‌تواند با استفاده از ابزار تهدید و جلوگیری از حقیقت به مبارزه آشکار دست بزند و همچنین می‌تواند با نفوذ و با استفاده از ابزار تبلیغی شبهه پراکنی به مخالف پنهانی بپردازد.
۲٫ عدم درک صحیح معارف و در نتیجه انحراف از راه حق: در این مورد تابعین یک آیین به علل مختلفی می‌تواند از حقیقت آیین خویش منحرف شوند و دست به التقاط و یا اجتهاد به رای بزنند.

انشعاب در تشیع
تشکیل فرقه در مکتب تشیع غالبا به خاطر انحراف از اصل امامت می‌باشد. عدم درک حقیقی از شناخت شخص و وظیفه امام و شنون ایشان مهمترین دلیل فرقه سازی در مکتب شیعه است (به طوری که دشمنی دیگران برای ساختن امامی کاذب در این مکتب مطرح نبوده) و همیشه با شکست مواجه می‌شده، زیرا اصولا در این مکتب، امام و جانشین پیامبر توسط پیامبر اکرم به حکم خدا منصوب و معرفی شده و وظیفه هر یک معین و به شخص ایشان اعلام شده و شئون هر یک از ایشان واضح شده به همین دلیل بر امامیه‌ای که شناخت صحیحی از مکتب خویش دارد هرگز بین صلح امام حسن و قیام امام حسین و نهضت علمی امام باقر و امام صادق و مبارزه و کناره گیری امام موسی بن جعفر از حکومت زمان و مبارزه امام با حکومت به طور علنی و ولایتعدی امام علی بن موسی الرضا و همچنین مهدودیت حضرت حجت و غیبت ایشان و…. تضاد و تناقض حاصل نمی‌شود، علاوه بر این که در تمام مسائل و عملکردهای مذکور دلیل نیز دارد. اما عدم درک واقعی که اکنون با توضیح فرقه کیسانیه به علل انحراف این فرقه از امامیه است اشاره می‌شود.
کیسانیه معمولاً اسامی مذاهب و فرق منسوب به بنیانگذار یا شخصیتی مؤثر در فرقه است مانند زیدیه و اسماعیلیه و کیسانیه و مغیریه و ناو وسیه و……، گر چه در برخی موارد اسامی فرقه‌ها از روش و اعتقاد آنها گرفته شده است، مثلا از مذاهب، مانند شیعه و سنی و از فرق، مانند خوارج، مرجئه، واقفیه، مفوضه، غلاه…… کیسان اسم غلام امیرالمؤمنین علی (ع) است ولی او در جنگ صفین به دست غلام عثمان شهید شد.[۶] و نمی‌تواند پایه گذار چنین فرقه‌ای باشد که بعد از حادثه کربلا ظهور نمود ولی گفته شده که مختار که اولین رهبر قیام کننده این فرقه است اندیشه خویش را از غلام امیرالمؤمنین علی (ع) که نامش کیسان بود اخذ کرده،[۷] و به همین دلیل به کیسانیه مشهور شده اند. عده‌ای قائلند که کیسان لقبی برای مختار بن ابی عبیده الثقفی است[۸] و این لقب برای او از کلامی اخذ شده که امیرالمؤمنین علی (ع) در مورد او فرمود کیس، کییس[۹] و به همین دلیل به این فرقه کیسانیه گویند زیرا هسته اولیه این فرقه با مختار خروج کرد. همچنین به ابو عمره که از فرماندهان لشگر مختار بوده نیز گفته شده است.[۱۰] به هر حال در شخصیت کیسان اختلاف است ولی فرقه کیسانیه در اعتقاد به این که محمد بن حنفیه فرزند امیرالمؤمنین علی (ع) امام، پیشوا و واجب الاطاعه می‌باشد مشترک می‌باشند.[۱۱] و در ابتدا گروهی بودند که به رهبری مختار بن ابی عبیده – که مردم را به بیعت با محمد بن حنفیه دعوت می‌کرد – بر علیه بنی‌امیه قیام کردند. و مهمترین عملکرد ایشان جنگ با بنی‌امیه و انتقام از قاتلین امام حسین و اهل بیت و اصحاب باوفایش و پیروزی نسبی در عراق و تسخیر کوفه بوده است.

مختار و فعالیتهای او
از بررسی زندگی او چنین می‌توان نتیجه گرفت که او روحیه انقلابی داشته بطوری که در زمان معاویه به همراه میثم تمار در زندان بوده و میثم
او را از اخبار آینده آگاه می‌کند.[۱۲] و نیز قبل از حادثه عاشورا در زندان عبییدالله بن زیاد بسر می‌برده و بعد از آزادی از زندان به فکر مبارزه جدی با رژیم اموی می‌افتد و بعد از ۵ سال از واقعه عاشورا در سال ۶۶ قیام می‌کند و شعار لشگرش در مقابل ابن زیاد (یالثارات الحسین) بوده است [۱۳] به طور خلاصه به چندین عملکرد او اشاره می‌کنیم.
۱٫ قیام و خروج بر علیه بنی‌امیه و قاتلین امام حسین (ع)[۱۴]، دعوت مردم به بیعت با محمد بن حنفیه فرزند امیرالمؤمنین علی (ع).[۱۵]
۲٫ بیعت با طرفدارانش بر کتاب خدا و سنت پیامبر و جنگ با قاتلین اهل بیت و دفاع از مظلومین.[۱۶]

و…….


این مقاله به صورت ورد (docx) می باشد و تعداد صفحات آن ۲۲ صفحه آماده پرینت می باشد
چیزی که این مقاله را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقاله می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد
مقاله را با ورژن office2007 به بالا بازکنید


مقاله فرقه کیسانیه به صورت فایل دانلودی می باشد شما بعد از پرداخت مبلغ مورد نظر می توانید در همان لحظه فایل را دریافت نمایید. در صورتی که به هر دلیلی موفق به پرداخت و یا دانلود نشدید از قسمت تماس با ما سایت، به ما اطلاع دهید تا در کمترین زمان ممکن به مشکلات شما رسیدگی کنیم.

هم اکنون مقاله فرقه کیسانیه را سفارش و دانلود نمایید


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 22

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط