بررسی رابطه بین کودک آزاری والدین و شرارت در کودکان

Examine the relationship between parents and the evil of child abuse in children

بررسی رابطه بین کودک آزاری والدین و شرارت در کودکان، مطالعه موردی خوزستان

چکیده: 
این مقاله به بررسی ارتباط سبب شناختی بین ایذاء در دوران کودکی از سوی والدین و بروز جرم شرارت در دوره های بعدی زندگی این کودکان می پردازد. بر مبنای نظریه برکوئیتس که معتقد به یادگیری مشاهده ای خشونت در دوران کودکی است و همچنین یادگیری مشاهده ای بندورا طرح مقاله و ساخت آزمون طراحی گردید.

جامعه پژوهشی این بررسی شامل کلیه مجرمین بزه شرارت و خشونت در زندانهای خوزستان در سال ۱۳۸۴ می باشد که با نمونه گیری تصادفی ۸۰ نفر از آنها انتخاب و آزمون کودک آزاری در مورد آنها اجراء و پرونده محکومیتی و مددکاری آنها مورد مطالعه قرار گرفت. فرضیه اصلی پژوهش، معناداری و هماهنگی سبب شناختی بین این دو پدیده را تایید کرد. رابطه معناداری بین  سواد والدین، ساخت خانواده تک والدی و طلاق زود هنگام با کودک آزاری آنها مشاهده شد. همچنین با کاهش سن و سواد مجرمان شدت جرم شرارت درآنها گسترش می یابد. بدلیل شرایط خاص اجتماعی و اهمیت دهی والدین به موقعیت دختران، بخش اعظم نمونه ها مرد بودند. ۹۰درصد نمونه ها گزارش کردند والدین (بویژه پدران) کم یا بیسواد، آنها را طی دوران کودکی آزار و اذیت نموده اند که بیشتر از نوع آزار جسمانی بوده است. در مجموع میانگین درصدی نمره آزمون کودک آزاری در میان آزمودنی ها بالاتر از سطح میانه(۶۰%) بود. مصادیق کودک آزاری شامل تنبیه بدنی، سوء استفاده جنسی، غفلت از فرزندان و محرومیت از غذا و تفریح می باشد. ضریب پایایی پرسشنامه کودک آزاری والدین به روش زوج و فرد ۸۲/۰ محاسبه گردید. راهکارها و پیشنهادات؛ در پایان نیز چندین پیشنهاد از جمله ایجاد یک ساختار  مددکاری گسترده با اهرمهای قدرتمند قانونی-قضایی برای پیشگیری و درمان موارد کودک آزاری، ثبت وقعات کودک آزاری والدین و خانواده، طراحی و ارائه واحد درسی آشناسازی با مصادیق آزار کودکان برای دانش آموزان ارائه گردید.
واژگان کلیدی: جرم شرارت، زندانیان خوزستان، کودک آزاری والدین، مجرمین  

فهرست مطالب:
چکیده
۱- مقدمه
۲- طرح مسأله و بیان موضوع
۳- حوزه‌ها و مفاهیم نظری
۳-۱- شرارت و خشونت آموخته شده
۳-۲-۱- یادگیری اجتماعی-مشاهده ای؛ نظریه آلبرت بندورا
۳-۲-۲ سوابق پژوهشی و عوامل ساختاری کودک‌آزاری
۳-۲-۳ پیامدهای کودک آزاری
۴- تعریف مفاهیم
۴-۱- تعریف پرخاشگری
۴-۲ تعریف کودک‌آزاری
۴-۳- تعریف شدت الگوی مجرمانه شرارت و کودک‌آزاری
۴-۳-۱ ایام حبس و نوع مجازات شرارت
۴-۳-۲ شدت کودک آزاری
۵- سؤالات و فرضیات پژوهش
۶- روش شناسی پژوهش
۶-۱- جامعه و نمونه آماری
۶-۲- ابزار جمع‌آوری اطلاعات
۷- یافته‌ها و داده های آماری
۷-۱- گزارش آزمون فرضیه‌ها
۸- بحث و نتیجه‌گیری
۹- پیشنهادات و محدودیتهای پژوهش
منابع


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 25

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط