دانلود مقاله بررسی اثر کوبش در موتورهای احتراق داخلی وارائه راهکارهایی برای مقابله با آن

دانلود مقاله بررسی اثر کوبش در موتورهای احتراق داخلی وارائه راهکارهایی برای مقابله با آن

چکیده:

از زمان اختراع موتورهای احتراق داخلی و خودرو، تلاش­های زیادی برای بهبود عملکرد و سودمند نمودن آنها صورت گرفت.  از جمله این تلاش­ها، تلاش برای رسیدن به نسبت تراکم بالا (به منظور افزایش بازده) در موتور احتراق داخلی می­باشد.  خودسوزی یا اشتعال خودبخودی سوخت مانعی برای رسیدن به این هدف بود.  در نسبت­های تراکم بالا مشاهده می­شد، مخلوط سوخت و هوای نسوخته­ی واقع در انتهای سیلندر قبل از رسیدن شعله ناشی از شمع، محترق شده و موج­های فشار قوی در سیلندر بوجود می­آورد (پدیده کوبش) که موجب ایجاد سر و صدا، لرزش موتور، فرسوگی قطعات و کاهش راندمان احتراق می­شد.

افزودن مواد بالا برنده عدد اکتان به سوخت به منظور افزایش مقاومت سوخت در برابر اشتعال خودبخودی متداول­ترین شیوه برای مقابله با این مشکل بود.  در گذشته از موادی چون تترا اتیل سرب و تترا متیل سرب استفاده می­شد اما امروزه استفاده از این مواد بدلیل سمی بودن اکسیدهای سرب خروجی از موتور منسوخ گردیده است. پس از حذف سرب از بنزین در جهت رعایت مقرات محیط زیست دو نوع ماده اکسیژنه ( الکل­ها و اترها) با ترکیب با بنزین قرار می­گیرد. این مواد به دلیل داشتن اکسیژن، سبب بالا رفتن عدد اکتان بنزین و در نتیجه بهبود احتراق سوخت و کاهش انتشار مونوکسید کربن، مواد آلی فرار و هیدرو کربن­های اشباع شده  می­گردند.

استفاده از اتانول از سال ۱۹۳۰ و  متیل تترا بوتیل اتر، [۱]MTBE از سال ۱۹۷۳ به عنوان مکمل سوخت و ماده اکسیژنه مورد استفاده قرار گرفته است.  در کشور ما نیز از سال ۱۳۸۱ و در راستای اجرای مصوبه هیأت دولت ترکیبات سرب بطور کلی از فرمولاسیون ساخت بنزین حذف و بجای آن از MTBE با فرمول شیمیاییC5H12O که از نظر شیمیایی از خانواده اترها محسوب می­شود استفاده می­گردد.

فصل اول:

 

تاریخچه و مقدمه

مقدمه

موتورهای احتراق داخلی به منظور تولید توان مکانیکی از انرژی ذخیره شده در سوخت بوجودآمدند.  انرژی شیمیایی سوخت، ابتدا توسط احتراق یا اکسیداسیون با هوا در داخل موتور، به انرژی حرارتی تبدیل می­شود.  این انرژی حرارتی، باعث افزایش دما و فشار گازهای داخل موتور می­گردد، و سپس گاز با فشار زیاد، در برابر مکانیزمهای مکانیکی موتور منبسط می­شود.  این انبساط، توسط اتصالات مکانیکی موتور، به حرکت یک میل­لنگ دوار تبدیل می­گردد، که خروجی موتور می­باشد. در موتورهای احتراق داخلی بر خلاف موتورهای احتراق خارجی، این انرژی با اکسیداسیون یا اشتعال سوخت در موتور آزاد می­شود. مخلوط سوخت و هوا پیش از احتراق و محصولات سوخته شده پس از احتراق، سیال در گردش واقعی موتور می­باشند.  کاری که توان خروجی را ایجاد می­کند مستقیما بین این سیال در گردش و اجزای مکانیکی موتور مبادله می­شود.

با توجه به کاربرد وسیع موتورهای احتراق داخلی در زندگی بشر ( از دستگاه چمن­زنی گرفته تا کابرد این موتورها در هواپیماها) تحقیق و بررسی در مورد بهبود عملکرد این موتورها از اهمیت ویژه­ای برخوردار است.  در این نوشته موتورهای اشتعال جرقه­ای را مورد بررسی قرار می­دهیم.  اشتعال خودبخودی سوخت مورد استفاده در این موتورها (بنزین) مانعی برای رسیدن به نسبت­های تراکم بالا و افزایش بازده این موتورها می­باشد.  رسیدن به نسبت­های تراکم بالا معادل با افزایش بازده این موتورها می­باشد که موضوع اصلی این مقاله می­باشد.

در فصل اول به بیان تاریخچه موتورهای احتراق داخلی و ذکر انواع این موتورها می­پردازیم.  در فصل دوم موتورهای اشتعال جرقه­ای و احتراق در این موتورها را بررسی می­کنیم.  در فصل سوم پدیده­ی کوبش و عواملی که در تشکیل این پدیده نقش دارند را مورد بحث قرار می­دهیم.  سپس عدد اکتان که مقیاسی برای مقاومت سوخت در بربر اشتعال خودبخودی است را معرفی می­کنیم.  در فصل آخر سیر تکاملی افزودنیهای بنزین را به منظور افزایش عدد اکتان را مرور می­کنیم.

علاوه بر تغییرات در سوخت مورد استفاده به منظور بالا بردن نسبت تراکم، تغییرات در سیستم   سوخت­رسانی نیز می­تواند ما را در رسیدن به نسبت­های تراکم بالا یاری دهد که در آخر به این موضوع می­پردازیم.

۱-۲ تاریخچه موتورهای احتراق داخلی

در دهه ۱۸۶۰ موتور احتراق داخلی جنبه­ی عملی به خود گرفت.  موتورهای اولیه بر اساس سوزاندن هوا و گاز ذغال سنگ در فشار اتمسفر و بدون انجام عمل تراکم پیش از احتراق، بوجود آمدند.  جی. جی. ای. لنوا[۲](۱۹۰۰-۱۸۲۲) نخستین موتور قابل فروش از این نوع را اختراع کرد (شکل ۱-۱).  در نیمه نخست حرکت پیستون، گاز و هوا به داخل سیلندر کشیده می­شد.  سپس این مخلوط توسط جرقه شمع مشتعل می­شد و فشار افزایش می­یافت.  آنگاه در نیمه دوم حرکت، گازهای سوخته شده قدرت را به پیستون انتقال می­داد.  این چرخه با مرحله خروج دود تکمیل می­شد.  در فاصله سالهای ۱۸۶۰ تا ۱۸۶۵ حدود ۵۰۰۰ دستگاه از این موتورها در اندازه­های مختلف با حداکثر توان ۶ اسب بخار ساخته شد.  بیشترین راندمان این موتورها حدود ۵ درصد بود.


فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 60

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط