صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » علوم انسانی » مدیریت  »  مقاله بررسی وضعیت کسب و کار از گذشته تا آینده

مقاله بررسی وضعیت کسب و کار از گذشته تا آینده

دانلود مقاله بررسی وضعیت کسب و کار از گذشته تا آینده
بررسی وضعیت کسب و کار از گذشته تا آینده
کسب و کار را می توان اینگونه تعریف نمود : هر گونه قالب و وجه ای از حرفه ها که شامل روش ها و رویه ها ، قوانین و ضوابط خاص ، الزامات اجرایی ( تولیدی و مالی …) بوده و در مکان و زمان مشخص بوسیله فرایندهای آن بتوان اقدام به ارائه خدمات و یا انجام معاملات تجاری نمود ، کسب و کار می نامند .

و می تواند شامل مدلهای گوناگون و ابعاد کوچک و بزرگ بصورت محسوس و نامحسوس در بازارهای مجازی و حقیقی صورت پذیرد و به پیشرفت و تعامل در همه ابعاد زندگی بیانجامد .

▪ همانگونه که می دانید تجارت در دوره های رشد حیات بشری به صورت ذیل بوده است :
۱) عصر کشاورزی ( توام با موانع و مشکلاتی مانند سیل ، زلزله و قحطی …. )
۲) عصر صنعت ( توام با مشکلاتی فیزیکی ، کمبود فضا و مکان ، نیرو … )
۳) عصر اطلاعات ( توام با خطراتی مانند سرقت اطلاعات و بهره برداری سوء … )

در عصر نخست طبیعتا کسب و کارها همانگونه که از نامش پیداست منوط به زراعت و فعالیتهای کشاورزی و نهایتا دامداری می شده است که با توجه به تولیدات و کالاهای محدود آن دوره ، مبادلات نیز بصورت پایاپای و در حد رفع نیازهای ضروری انسان ها صورت می گرفته است .

رفته رفته بازارها و مبادلات ، رشد یافته و تمدن بشری بدنبال راهها و روشهای مفیدتر و جامع تری جهت انجام کارهای روزمره و براورده سازی نیازهای ضروری و نیمه ضروری خود برامد . بطوریکه حتی در قرن سوم هجری که دوره شکوفایی تمدن اسلامی و رونق تجارت و شهر نشینی بوده است تشکل افزارمندان و صنعتگران بر اساس حرفه ها و پیشه ها بوجود آمد و اصناف مختلف نیزشکل گرفتند .

در قرون وسطی نیز مجموع اصناف در اروپای غربی با وظیفه نظارت محلی بر حرفه یا کسب و کار از طریق تعیین موازین مرغوبیت و قیمت کالا ، حمایت از کسب وکار در مقابل رقابت و تعدی و برقرار کردن مقام اجتماعی اعضای صنف ، بوجود آمده بودند .

برخی از پژوهندگان، مجموعه اصناف اروپای قرون وسطی را ناشی از تشکیلات قبیله ای قدیم ژرمنها یا از گروههای مذهبی شمرده اند. در هر حال، بازرگانان در آغاز قرن یازده میلادی «اصناف تجارتی» را بوجود آوردند. هدف آنها حمایت از تجارت در مقابل خطرات حکومتهای دوره فتودالیته بود. با توسعه تجارت از طریق دریای مدیترانه اصناف و بازرگانان قدرت فراوانی کسب کردند، و بعضی از تجار ایتالیائی مانند «جنووا» و «فلورانس» بر حکومتهای محلی استیلا یافتند. در انگلستان و برخی شهرهای آلمان نیز بسیاری از اصناف و بازرگانان در توسعه شهرها قدرت زیادی را اعمال کردند. از این پس جنبه محلی بازرگانی بیش از گذشته کاهش یافت. و اصناف شهرهای مختلف برای توسعه و حمایت از داد وستد، با یکدیگر متحد می شدند که نمونه بارز آن، اتحادیه «هانسائی» در اروپای شمالی است.

ارباب حرف و صنایع، دست کمی از بازرگانان نداشتند، اصناف حرفه ای در قرن دوازدهم میلادی با توسعه شهرها، به سرعت پیش رفتند، و از حیث قدرت همپایه بازرگانان و گاه جایگزین آنان شدند. بطور کلی، اعضای هر صنف را استادکاران، شاگردان و کار آموخته ها تشکیل می دادند. استادکاران، صاحبان کارگاهها بودند که به شاگردان کار می آموختند و کار آموخته ها کسانی بودند که دوره شاگردی را تمام کرده بودند،ولی نمی توانستند به مقام استادکاری برسند(زیرا عده استادکاران محدود بود) چنانچه در ابتدا گفته شد، هر صنف موازینی مربوط به خود را مقرر می کرد، اما پس از رشدملل اروپای غربی، اصناف با فرمانروایان دوره فئودالیته در ظاهر مبتنی بر همکاری بود، اما در عمل، اصناف مقتدر، با تهدید یا تطمیع، از دخالت اشراف یا سلاطین در امور خود جلوگیری می کردند. گاهی نیز اصناف (مانند صنف نساج در فلاندر) شورشهای ضد حکام فئودال را رهبری می کردند. در قرون ۱۵ و ۱۶ میلادی، قدرت ملتها و اقتدار سلاطین افزون گشت، و در بعضی موارد پادشاهان از قدرت اصناف کاستند، و آنها را به اطاعت در آوردند. بهبود وسایل و امکانات ارتباطی، توسعه تجارت، و بالاخره ظهور و سرمایه داری و مقاطعه کاری به نظام صنفی خاتمه داد. اصناف کوشیدند که انحصارات خود را حفظ کرده، و با هر تغییری مخالفت ورزند. روند نظام صنفی با مرور زمان سخت و پیچیده شده و گرایش به موروثی کردن عضویت، بروز یافت. در نتیجه، تجارت و صنعت جدید، به دست سرمایه دارانی افتاد که می توانستند خود را با مقتضیات عصر جدید، وفق دهند. قدرت مجموعه اصناف از آغاز قرن ۱۷ میلادی در انگلستان روبه زوال گذاشت. جوامع صنفی فرانسه تا قرن ۱۸ میلادی رونق داشتند تا آنکه انقلاب کبیر فرانسه، بساط آنها را بر چید (۱۷۹۱). سازمانهای اصناف آلمانی به تدریح در قرن ۱۹ میلادی از بین رفتند. سازمان اصناف ایتالیا نیز در همین قرن بر افتادند .


تعداد صفحات : 10 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود