صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت  »  پاورپوینت کم آبیاری ۱۷ اسلاید

پاورپوینت کم آبیاری ۱۷ اسلاید

دانلود پاورپوینت کم آبیاری ۱۷ اسلاید
فیزیولوژی تکمیلی
کم آبیاری Deficit irrigation
محدودیت منابع آب، تزاید جمعیت و تلاش در راستای حذف و یا ترمیم کشاورزی کم بازده و تعالی کشاورزی نوین، سبب شده است تا ارزش نهاده‌های تولید و جایگاه تحقیقات بهینه سازی مصرف آب، ترقی یابد.
اختصاص مقدار بهینه آب آبیاری به عنوان عامل اصلی تولید محصول در کشاورزی به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک که با کمبود منابع آب مواجهند یا در مناطقی که قیمت آب بسیار گران است اهمیت دارد.
آب عمده‌ترین عامل بازدارنده در زراعت آبی و دیم محسوب می‌شود و به دلیل بحران فزاینده کمیت و کیفیت منابع آبی انتخاب استراتژی‌های مناسب در بهینه سازی مصرف آب ضروری است.
بهینه سازی مصرف آب، کم مصرف کردن نیست بلکه به موقع و به مقدار لازم مصرف کردن است. به طوری که استراتژی کم‌آبیاری در کشت آبی و روش آبیاری تکمیلی در کشت دیم برای این منظور ابداع شده است.
کم آبیاری به عنوان یک راهبرد عملی و روشی اقتصادی در حصول الگوی بهینه مصرف آب به شمار می‌رود. کم آبیاری همچنین حد مجاز کاهش عملکرد در اثر کاهش مصرف آب و بالاترین میزان درامد خالص به ازاء واحد آب مصرفی را تبیین می‌کند. (English, 1990)
کم آبیاری درکاهش هزینه‌های تولید مؤثر است، از هدر رفت آب جلوگیری کرده و به کار گیری صحیح آن منطبق بر اصول زیست محیطی است. این نوع کم آبیاری را کم آبیاری تنظیم شده می‌نامند (English, 1990).
در کم آبیاری تنظیم شده یکی از مهم‌ترین و در عین حال مشکل‌ترین مراحل کار بهینه سازی آن از نظر عملکرد و یا سود خالص است. بنابراین برای تعیین حد بهینه آبیاری استفاده از مدل‌ها و روابط تجربی-ریاضی و توابع تغییرات مصرف آب-عملکرد امری اجتناب‌ناپذیر می‌باشد (قهرمان و سپاسخواه، ۱۳۷۵).

برای اعمال کم آبیاری (به صورت علمی یا همان کم آبیاری تنظیم شده) دو نکته حائز اهمیت است:
۱-زمان اعمال کم آبیاری
۲-میزان اعمال کم آبیاری
ضمن اینکه بایستی محصول مورد نظر نیز برای کم آبیاری مناسب باشد.
تعیین زمان کم آبیاری نیار به شناخت دقیق مراحل رشد گیاه مورد نظر و حساسیت آن به کمبود آب در این مراحل دارد. درک این موضوع پی ریزی یک رشته پژوهشهایی به منظور تعیین حساسیت گیاه به کمبود آب در مراحل مختلف رشد را بهمراه داشته است که اساس آنها قطع آب در مراحل رشد و بررسی واکنش گیاه به آن است.
معمولا برای بسیاری از گیاهان زراعی مرحله گل دهی حساس ترین مرحله به کمبود آب بوده و کم آبیاری در این مرحله منجر به کاهش شدید عملکرد می شود و لذا در این مرحله نیاز آبی گیاه بایستی کاملا تأمین شود. البته شرایط اقلیمی این مساله را متاثر می سازد


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل :

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود